Selamat datang

Powered By Blogger

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Rahsia dalam telefon?

Revolusi teknologi komunikasi melahirkan apa yang dianggap sebagai masyarakat yang pantas berubah (rapid changing society). Sebagai contoh, penggunaan telefon bimbit sudah menjadi barangan perlu. Kadar pemilikan telefon bimbit di negara ini mencatatkan peningkatan mendadak melebihi 100.1 peratus sejak tiga tahun lalu dengan penduduk memiliki sekurang-kurangnya dua alat komunikasi itu.
Dalam kita mengakui penggunaannya banyak memudahkan urusan kehidupan, ia juga menampilkan permasalahan dan cabaran tersendiri. Segala maklumat dalam telefon bimbit termasuk gambar, boleh mendedahkan keadaan kepada risiko termasuk krisis rumah tangga. Makin ramai personaliti dan bintang sukan terkemuka dunia terkantoi disebabkan SMS dan gambar yang tidak sepatutnya ada pada telefon mereka. Di Malaysia, senarionya sama. Makin banyak kes putus hubungan malah bercerai-berai selepas membaca SMS pasangan masing-masing, yang 'tidak sewajarnya' ada. Kes kecurangan dan kayu tiga lebih mudah terbongkar dengan adanya telefon bimbit. Sebab itu, wanita apatah lagi isteri semakin teruja untuk mengetahui apa yang terkandung dalam telefon suami mereka. Rahsia apa yang disorok? Ada beberapa kenalan sudah mengeluh kerana isteri mereka makin aktif memeriksa telefon. Awang bernasib baik kerana isteri Awang belum sampai ke tahap itu. Apa pun, bagi suami, tunangan dan teman lelaki yang tidak nakal, mereka tidak perlu gusar. Jangan ada dusta di antara kita, sebagaimana judul sebuah lagu, sepatutnya menjadi pegangan. Namun bagi yang nakal, jika terkantoi, terimalah padahnya. Pertanyaan Awang, di manakah kategori anda berada - nakal atau sebaliknya?

Tiada ulasan:

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Photobucket