Selamat datang

Powered By Blogger

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Koleksi kecil sempena ulang tahun ke-125


versi kecil teko berbentuk tembikai yang dicipta oleh pengasasnya Yong Koon.

APABILA Yong Koon, seorang tukang pewter muda berusia 14 tahun belayar dari pelabuhan Shantou di China ke Malaya lebih seabad lalu, beliau tidak menyangka perusahaan kecilnya bakal mengukir nama sebagai jenama pewter paling terkenal di dunia. Diasaskan pada 1885, Royal Selangor dengan bangganya menyambut ulang tahun yang ke-125 pada tahun 2010 dengan pelbagai rekaan baru.
Salah satu daripada koleksi khas bagi memperingati ulang tahun ini ialah koleksi kecil bagi meraikan hiasan rekaan simbolik syarikat ini.
Miniatur (hiasan kecil) merangkumi enam koleksi ini termasuk versi kecil teko berbentuk tembikai yang dicipta oleh pengasasnya, Yong Koon.
Ia mengisahkan sebuah teko yang menyelamatkan nyawa seorang lelaki ketika Perang Dunia Kedua diselitkan dalam buku Royal Selangor Born & Bred in Pewter Dust. Hiasan simbolik berkenaan kini dipamerkan di Muzium Pewter Pusat Pelawat Royal Selangor.
Terdapat dua lagi hiasan simbolik iaitu kole dan kendi comel hasil rekaan pereka pertama syarikat ini, iaitu Anders Quistgaard.
Dengan ketinggian lebih kurang 2.5 hingga 3 sentimeter, setiap hiasan kecil turut mempunyai logo ulang tahun ke-125 pada bahagian bawahnya.
Turut dimuatkan bersama koleksi kecil ini ialah bingkai gambar klasik bermagnet daripada penggunaan teknik tukul tangan yang klasik hingga kemasan antik bingkai dari koleksi muzium Victoria and Albert, sehingga bingkai Himalaya yang kemas dan berani.
Dengan lekatan magnet di belakang setiap bingkai butir, ia sesuai dijadikan hiasan rumah mahupun pejabat atau pun sebagai cenderahati.
Bagi memperingati ulang tahun ke-125 ini, kesemua hiasan kecil ini mempamerkan logo ulang tahun yang menggambarkan tahun 1885 dan 2010.
Turut dimuatkan ialah set barangan teko teh kecil, kole dan kendi yang disediakan dalam bekas hadiah.

Tiada ulasan:

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Photobucket