Selamat datang

Powered By Blogger

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Lebuh raya sesak, ramai pulang bercuti

 
DERETAN kenderaan yang tersekat dalam kesesakan lalu lintas berdekatan Hentian Puduraya sepanjang tiga kilometer ekoran ramai yang pulang bercuti sempena Tahun Baru Cina, semalam.
 
 
 
 
 
 
 
 


KUALA LUMPUR 13 Feb. - Beberapa batang lebuh raya menghala ke utara dan selatan tanah air sesak dengan kenderaan berikutan ramai warga kota mengambil kesempatan pulang bercuti ke kampung halaman masing-masing sempena cuti panjang Tahun Baru Cina ini.
Pengurus Besar Komunikasi Korporat PLUS Expressways Berhad (PLUS), Khalilah Mohd. Talha berkata, peningkatan jumlah kenderaan itu telah mengakibatkan kesesakan berlaku di lokasi tertentu lebuh raya di bawah kendalian PLUS.
"Kita mendapat laporan, kesesakan ke arah utara berlaku di persimpangan masuk ke Putra Mahkota menghala ke Seremban.
"Lebuh raya menghala ke utara pula, kesesakan berlaku di Rawang menghala ke Bukit Beruntung dan Slim River hingga ke Simpang Pulai," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.
Khalilah berkata, kesesakan yang berlaku di Slim River hingga Simpang Pulai dikesan berpunca akibat hujan lebat serta pengurangan daripada tiga kepada dua lorong.

Tiada ulasan:

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Photobucket