Selamat datang

Powered By Blogger

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Perkembangan terkini & ucapan Selamat

Assalamualaikum wbt dan salam 1malaysia.
Kelas linear algebra pada hari khamis dan kelas perancis pada hari rabu telah bermula sebulan lepas. Sebenarnya 30 orang pelajar PERMATApintar yang dipilih secara rawak telah dibuat untuk pergi ke Sri Pentas tv3 untuk persediaan ke program singgah sahur pada hari Jumaat ini. Hari Sabtu (hari pertama bulan ramadhan) mereka pergi ke rumah orang lain untuk bersahur dalam program yang kalian semua menonton di televisyen dan masuk tv. Saya sedih kerana tidak terpilih untuk itu tetapi masih bersyukur sebab dapat juga nikmat itu semasa Dato' Seri Najib datang ke sini. Saya sekarang ini sibuk untuk menghadapi mid semester 2 selepas Hari Raya Aidilfitri. Linear Algebra dan perancis masuk dalam pointer. Sememangnya sangat beban yang kami harus pikul. Di sini kalau sesiapa masuk, otak anda akan perah perah perah sahaja. Sebab itulah ujian saringan untuk ke sini memang susah termasuk soalan universiti.

Sempena bulan Ramadhan yang akan kita jalani pada hari lusa, insya-Allah, saya ingin ucapkan selamat menyambut dan menjalani ibadah bulan Ramadhan kepada seluruh umat Islam di dunia. Perbanyakkanlah amal ibadat berlipat ganda dan jalani ibadah puasa mengikut cara yang telah Rasullulah SAW ajarkan. Insya-Allah, saya akan menulis tazkirah ramadhan tetapi artikel ini hanya post pada setiap tiga hari seminggu (Jumaat, Sabtu & Ahad) setiap minggu dan tidak lupa juga post perkembangan saya terkini di PERMATApintar. Saya rasa ada dalam 10 kali saya akan post tazkirah ramadhan. Beberapa hari menjelang hari raya, saya akan post 2 kali mengenai ucapan saya dan artikel hari raya aidilfitri. Jangan lupa untuk mengikuti tazkirah saya walaupun 5 minit sahaja.Kunjungilah blog saya untuk membaca tazkirah ramadhan (http://agamapenyelamatku.blogspot.com) - blog saya yang bertemakan agama Islam & tazkirah.

1 ulasan:

hazanis berkata...

besarnye bndera hehe...kalau ada masa tgok la blog saya plk yee thx http://kakiblogger.mygeng.org/#s01

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Photobucket