Selamat datang

Powered By Blogger

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Laluan sukar ke final di Doha


KUALA LUMPUR - Skuad hoki kebangsaan memilih laluan sukar untuk merealisasikan impian ke final selepas tewas 1-2 kepada China pada Kejuaraan Hoki Trofi Asia 2012 di Doha, Qatar, kelmarin.

Kegagalan tersebut menyebabkan kedudukan skuad negara tidak berganjak daripada tangga ketiga selepas empat perlawanan dengan tujuh mata.

Ini bermakna skuad Paul Revington perlu memenangi perlawanan terakhir menentang penyandang juara tahun lalu dan pendahulu kedudukan ketika ini iaitu India jika ingin ke final.

Dua pasukan teratas akan beraksi pada perlawanan akhir, esok.

Dalam masa yang sama juga Revington perlu berharap Jepun mampu menundukkan pasukan terbaik Asia, Pakistan yang kini berada pada kedudukan kedua kumpulan.

Pada perlawanan kelmarin, pasukan kebangsaan yang kini berada pada ranking ke-13 dunia, gagal memanfaatkan peluang ke atas China yang menduduki ranking ke-18 apabila membiarkan pasukan lawan meraih dua gol melalui pukulan sudut penalti.

China terlebih dahulu mendapatkan jaringan pada minit ke-31 menerusi Huang Yue dan Yong Li pada minit ke-34.

Jaringan tunggal skuad kebangsaan hanya diperolehi menerusi penyerang Faizal Saari pada minit ke-63.

Keputusan lain menyaksikan India mengekalkan rekod tanpa kalah pada kejohanan kali ini selepas membenam Pakistan 2-1.

Sementara itu, Jepun pula berpesta gol menewaskan Oman untuk meraih kemenangan pertama dengan keputusan 7-1.

Pencapaian skuad kebangsaan pada penyertaan kejohanan sama tahun lalu ialah meraih tempat ketiga keseluruhan ketika di bawah bimbingan bekas jurulatih Tai Beng Hai.

Tiada ulasan:

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Photobucket