Selamat datang

Powered By Blogger

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

2012 tahun duka Harimau Malaya


Sukan bola sepak negara menutup tahun 2012 dengan cerita duka apabila trofi Piala Suzuki AFF yang dimenangi pada dua tahun lalu terlepas kepada Singapura selepas kita tersungkur pada separuh akhir kepada Thailand dengan agregat 1-3.

Kegagalan itu sukar diterima kerana mutu persembahan skuad Datuk K. Rajagobal di sepanjang kejohanan masih pada takuk lama.

Kita tewas 0-3 kepada Singapura sebelum bangkit dengan menang 4-1 ke atas Laos, dan mengalahkan Indonesia 2-0 pada perlawanan terakhir Kumpulan B bagi menempah tempat ke separuh akhir bertemu Thailand.

Harimau Malaya gagal menjinakkan Gajah Perang pada separuh akhir pertama di Stadium Nasional Bukit Jalil apabila seri 1-1.

Seperti diramal, Malaysia kalah 0-2 kepada Thailand pada separuh akhir kedua di Stadium Supachalasai, Bangkok dengan isu kontroversi pengadil dari Korea Selatan, Lee Minhu yang melayangkan kad merah kepada Mohd. Fadhli Shas pada minit ke-43.

Kemerosotan prestasi beberapa pemain yang membantu Malaysia muncul juara kali pertama pada 2010 menimbulkan tanda tanya adakah khidmat mereka masih kekal relevan bagi menghadapi kelayakan Piala Asia 2015 Februari depan.

Safiq Rahim, Safee Sali dan S. Kunanlan dan Amar Rohidan mempamerkan aksi di bawah tahap sebenar dan hebat dikritik.

Eksperimen oleh Rajagobal tidak langsung menjadi.

Ketumpulan taring Harimau Malaya dapat dilihat pada beberapa perlawanan persahabatan apabila tidak bermaya menundukkan Hong Kong (14 November) dan Bangladesh (20 November) semasa beraksi di tempat sendiri apabila sekadar seri 1-1.

Malahan sebelum itu ditundukkan oleh Vietnam dalam kedua-dua perlawanan di Stadium Shah Alam apabila kalah 2-0 pada 11 September dan 1-0 di Hanoi (3 November) selain kalah 0-2 kepada Thailand di Stadium Rajamangala pada 7 November.

Ranking Malaysia yang dikeluarkan Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA) memperlihatkan tiada sebarang peningkatan membanggakan dengan kedudukan terbaru pada 19 Disember lalu ialah sekadar berada di tempat ke 158 dunia.

Sebagai perbandingan ranking Malaysia sepanjang tahun 2012 bermula pada bulan Januari ialah 148, 150 (Februari), 152 (Mac), 156 (April), 153 (Mei), 154 (Jun), 157 (Julai dan Ogos), 156 (September), 162 (Oktober) dan 163 (November).

Hanya tiga kemenangan dapat dicapai Harimau Malaya pada siri perlawanan persahabatan iaitu ketika membelasah Sri Lanka 6-0 pada 28 April, menewaskan Singapura 2-0 (12 Jun) dan mengutip satu-satunya kejayaan di tempat lawan ketika menumpaskan Hong Kong 3-0 pada 16 Oktober.

Menambah kepahitan skuad bola sepak ialah kegagalan pasukan Olimpik yang meraih sekurang-kurangnya satu mata dalam pusingan akhir kelayakan Kumpulan C apabila tewas dalam keenam-enam perlawanan.

Telah gagal dalam tiga perlawanan yang dijalankan pada tahun lalu, mereka terus menjadi sasaran mudah lawan untuk dijinakkan apabila kalah kepada Bahrain 1-2 (5 Februari), dibelasah Jepun 0-4 (22 Februari) dan Syria (14 Mac).

Tiada ulasan:

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Photobucket