Selamat datang

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Diari Perkhemahan Cuti Sekolah Permata Pintar 2011

Sebelum itu, saya minta maaf kerana tulisan diari ini tak ikut hukum tatabahasa & struktur ayat kerana mahu cepat.

20 november 2011 (Ahad)
Pukul 10 pagi, kami bertolak ke JPN Perak ke UKM,Permata Pintar & tiba di sana pukul 1.40 tengah hari. On the way, aku beli nasi lemak. Semasa daftar masuk, dapat kunci bilik, topi, payung & baju rasmi Permata Pintar. Petang itu, kami makan, berehat & ada taklimat perjalanan ppcs serta majlis solat hajat. Aku juga dapat RM 40 wang saku drpd Kementerian Pelajaran Malaysia kepada sesiapa yang naik bas JPN sahaja. Beruntungnya!!!!!!!!!! Kami diperkenalkan dengan Pembantu Pengajar(TA), instruktor & Resident Assistant(RA)- pembantu pelajar. Kakak RA kami,Kak Muslimah & Kak CT Zurairah(Kak ude). Lepas solat hajat, terus baca yasin.

21 november 2011(Isnin)
Pagi tadi, blokku di aras 4 tekanan air rendah. So, aku mandi aras 2 sebab air banyak. Di kelas kami(Multimedia Kreatif)-di kelas muzik, kami diperkenalkan dengan Pn Sharifah, Cik Intan, En Vela kumaran & En Zuraimi sebagai guru kami. Perkenalkan juga kawan sebilikku, Izwan Jaafri. Kami discuss logo tema setiap group. Group kami(1) namanya Project Zero Productions- makna lain dri lain. Kami belajar di Sekolah Permata Pintar & tempat penginapan kami kolej keris mas,ukm kerana paling dekat dgn sekolah itu. Cantik gila, macam universiti moden di luar negara. Semuanya tingkap kaca. Kompleks belajar dah siap lama & kompleks asrama on the way pembinaan. Asrama itu ada kolam renang. WOW!!!!!!!!!!!! So, pelajar PPN tahun lepas bermalam di kolej yg saya sebut tadi.

22 november 2011(Selasa)
Kami buat lawatan ke Taman Botani, Putrajaya untuk berlatih shootting foto & video. Area di Putrajaya adalah paling indah mempesona di malaysia melainkan Sarawak & Sabah. Dlm perjalanan, kami lalu highway yg aku tak pernah lalu iaitu Lebuhraya Lingkaran Luar kajang & memakan masa 40 minit.

-Banyak spesis pokok ditemui. Denai dilalui ada beberapa jenis seperti Denai helikonia & Kana. Kalau berjalan, 1 jam lebih lamanya.

-Ada jambatan kanopi, pelbagai spesis tumbuhan hutan seperti cengal & pokok kipas.

- Kemudahan asas disediakan.

-Setiap denai menggambarkan tema tumbuhan tersendiri.

-Taman Suria ada pokok palma. Puncaknya boleh dilihat Putrajaya yang hijaunya bandar.

-Laluan kanopi tasik di mana boleh melihat tasik Putrajaya yg indah.

-Ada laman terowong bunga kertas & pokok kipas gergasi.

-Pusat interaktif ada tumbuhan & tiada kedai cenderamata di sini.

Kemudian, kami ke Masjid Tuanku Zainal Abidin yang lebih besar drpd Masjid negara di kl. Tingkat 1,ada dewan solat utama & ambil wuduk di tingkat bawah. dri dewan solat, boleh lihat Putrajaya. Bangunan di Putrajaya suka dibina di puncak bukit supaya bleh dilihat pemandanganya termasuk masjid itu nampak istana kehakiman. On the way baliK ke ukm, kami dibawa seluruh Putrajaya. Sampai ukm, 4 petang.

23 november 2011(Rabu)

Aku belajar cara mengedit foto-foto termasuk buat videonya untuk group kami. Video kami dipuji oleh semua guru kami. Perkenalkan rakan group saya, Wee, Khairunnisa, Khairul,Syafawani, Adila & Viven. Setiap org akan dinilai foto walaupun guna kamera group. Ada 2 fotoku terbaik. Sebenarnya, special course ini kalau dibandingan dgn courses lain ialah sambil buat projek besar, boleh buka internet layari youtube & sebagainya, setiap group ada 1 laptop & 1 netbook yg boleh dibawa pulang oleh seorang yang edit & lain beri idea. Ada juga 1 PC & 1 camera serta 1 videocam. Bestnya!!!!!!!!!!!! petang itu, kami cipta cheers kami. Aku ada terdengar kat tv kafeteria berhadapan khemah yg kami makan, Malaysia mng ke atas Indonesia 5-4. Sebenarnya sempat tonton 1-1 menerusi gol drpd malaysia. Esoknya, aku terdengar berita 5-4 menerusi gol penaliti. Setiap kali waktu lepas solat subuh, baca doa al-matsurat. Lepas isyak, ada ceramah agama.Setiap hari khamis, baca yasin kecuali khamis minggu akhir.

24 november 2011(Khamis)
Aku sambung belajar edit foto guna Adobe Photoshop & video guna windows live movie maker & explore software lain utk projek kami esok seperti AVA Audio Converter & sebagainya. Mulai esok, kami start buat projek besar, iaitu shooting & edit video tiga kursus yg diundi. Group kami dpt Biotechnology,Green technology & Robotic. Dptlah aku interview & jumpa kawan lama SP thun lepas. Semua group yg buat projek digabungkan membentuk satu dokumentari di ppcs semasa karnival ekspo permata di KLCC yg didatangi Dato Najib & Datin Rosmah serta MB Terengganu. petang itu, main bola keranjang. Geng kami menang 8-7 ke atas team lain. Malam itu, kami discuss bentuk projek dibuat.

25 november 2011(Jumaat)
Semasa solat jumaat, kami didatangi dgn tv3 utk shooting for disiarkan di rancangan 360 pd 28/12. Nisa, Wee & Viven shooting manakala yg lain edit for biotech. Ptg itu, ada kuiz Adobe Photoshop. Tak sangka aku walaupun aku cancel ujian UKKM MRSM tetapi MARA dah tahu so yg ambil ikut kem ini termasuk aku dapat ambil ujian itu di Beranang,Selangor dekat dgn sempadan Mantin,Negeri Sembilan. Ujian itu diambil pd Rabu depan di Kolej Proffesional Mara.

26 november 2011(Sabtu)
8 pagi itu, aktiviti riadah sampai 10 pagi & kami main bola sepak. Lwan dgn Biotech 4-2(menang). Lawan dgn greentech 2-1(menang juga). Ptg pula, kami discuss persembahan yg kita buat pd malam talentime 12/12 nanti dgn gabungan Multimedia Kreatif serta kristal & polimer ialah teater musikal drama bertajuk 'Aku, Dia & Zombies'. Kalitha, penulis skrip & Gabrion, director. Malam itu, kami baca doa akhir & awal tahun serta bacaan yasin. Malam itu, dibuat pemilihan siapa pegang watak itu. Aku dapat watak ketua segala zombies. Ada juga pembahagian group campuran umur & course utk acara sukaneka esok. Satu group 18 org. Aku & Kamal masuk dlm group 9. Semuanya 20 group.

27 november 2011(Ahad)
Hari ini, ada sukaneka. Antara permainannya:

1.Main kutip gula dlm tepung-kalah.
2.Bawa air dgn tngan & dimasukkan ke dlm botol air mineral-kalah.
3.Bawa kotak berisi bola ping-pong-menang.
4.bAwA 2 bola basketball-menang.
5.Passing gelung seluruh badan & passing-menang.
6.Sukaneka khas utk pihak atasan, Instruktor,TA & RA.(SAJA-SAJA)
TV3 datang kali kedua utk shooting.
Ptg itu, kami berehat kat bilik. Malam itu, terus practice for talentime.

28 november 2011(Isnin)
Kami buat projek edit untuk greentech. Viven,Khairul & Wee shooting for lawatan mereka ke Taman Inovasi Hijau,UKM. Kami mengetahui perbezaan antara pre, pro & post production. Ptg & malam, practice talentime.

29 november 2011(Selasa)
Aku tak belajar hari ini kerana aku,Adila & Wani shooting for biotech di Fakulti Sains & teknologi di Bangunan Sains Biologi kerana biotech buat eksperimen check glucose utk tentukan penyakit darah tetapi aku pun tak ada penyakit itu & juga pembuatan jagung berwarna. Wah, cantiknya mereka perbuat. Malam itu, kami practice talentime.

30 november 2011(Rabu)
Aku ambil ujian ukkm. Kami bertolak dari ukm pukul 7 pagi & tiba di Kolej Proffesional Mara,Beranang pkl 8 pagi. On the way, kami lalu highway kajang-seremban & masuk semenyih. Semenyih now menarik & moden. Ujiannya pakai komputer.

1. ujian mt
- syllabus se.mua form three tapi susah betul macam form 4.
- Ada 40 soalan kertas 1 & masanya 1 jam.
- 4 soalan hentam saja sbb masa tamat.

2. Ujian sn.
-Senang & sederhana.
-50 soalan & masanya 1 jam juga.
-12 drpd 50 soalan pendapat kita mengenai sains dlm erti kata minat.

3. ujian personaliti
-Setengah jam sahaja & soalannya semuanya berjumlah 100.
-Personaliti juga tentukan kita layak ke mrsm. Mrsm yg sy mohon ialah di Taiping.

11.40 pagi, tamatnya ujian. Tunggu result kelayakan ke mrsm. 12 tgh hari, kami makan tghri & terus balik ke ukm(sekolah ppn). 1.20 tghri, smpai.. Di kelas, kami sambung edit & SIAP JUGA VIDEO BIOTECH!!!!!!!!!!

Kursus lain mereka terpaksa belajar tetapi course kami santai & paling seronok kerana boleh guna macam-macam tetapi course kami terpaksa mewajibkan kami semua berkorban sedikit masa & masa tidur. Tiap-tiap hari, 5 atau 6 jam kerana buat projek edit video memakan masa teramat lama dlm masa tiga minggu but seronok juga. Makin hampir kpd pelancaran ekspo permata, makin bebannya kerja kami.
Malam pula, kami ada ujian kemasukan ke Sekolah Permata Pintar. Kami diuji melalui ujian kertas(6 paper semuanya.)

Dan juga penilaian oleh guru-guru kami serta presentation & cara persembahan setiap org kpd dr siti. Ujian hari ini ialah mt & sn. Soalannya based on syllabus di sana & berbentuk universiti. Korang boleh bayangkan cabarnya soalannya. Semua org main hentam. Kalau masuk ke situ, itu pun nasib & rezeki drpd Allah swt.8.30-10.30 mlam... so sepanjang ujian itu berlangsung, tidur hampir tgh malam.

1/12/2011(Khamis)
Kami ke sri pentas tv media prima(tv3, tv9 & tv8 termasuk radio swasta) di Bandar Utama. Kami melalui banyak highway & tiba di sana pkl 10 pagi. Kami bergambar & ke Studio Berita tv3. Lepas itu, ke studio berita tv9 & finally ke rancangan2 realiti tv3. Setiap studio, kami bergambar & cuba saja2 seoah-olah dlm masuk tv. Sepatutnya kami masuk tv for shooting tapi sedihnya Dato najib berucap dlm perhimpunan agung UMNO. So semua tv ke kl & kami x dapat masuk tv. 12 tghri, bertolak pulang & tiba di permata pintar pkl 1.10 tghri serta terus makan tghri & solat.

Petang itu, kami sambung edit video green tech. Cuma Nisa & Kavesh saja dapat berucap dgn Mr Simon & miss Patricia(Manager) di CTY Universiti john hapkin,Amerika Syarikat. Kem ini ikut gaya kem musim panas di sana. So, wajarlah dia pantau kem ini. Yang lain termasuk aku present dpn mereka esok. Malam itu, ada ujian english.
1. 10 soalan pemahaman tpi bukan petikan but dengar dialog for answer.
2. Comprehension tapi susah & sukar difahami.
3. Betulkan ayat salah macam bm pmr tpi lain sedikit.
Kemudian ,ujian bm. Soalannya berbentuk pengetahuan yg belajar di universiti dlm bentuk teori tpi for me senang sedikitlah.

2/12/2011(Jumaat)
Pagi itu, kami buat projek edit video for green tech(sambungan). Petang itu, aku & viven shooting for kelas greentech di mana kami rakam projek model pembangunan in future. Salah satunya ialah Permata Pintar.Nisa, wani & Adila shooting for robotics.

3/12/2011(Sabtu)
Kami Permata Pintar ke KL untuk lawatan santai. First, kami lawat Muzium negara. Aku dah pergi 4 kali sudah. Dalam muzium itu, aku explore sekejap saja & terus turun beli cenderamata for diri sendiri.Ada 4 bahagian dlm muzium:
1.Sejarah awal.
2.Kerajaan awal di Asia Tenggara serta kerajaan melayu melaka.
3.Era Penjajahan dri Portugis hingga British.
4.Kemerdekaan & malaysia moden now.
Kemudian, tengok pameran sementara, iaitu pameran perkahwinan artis popular & perhiasan perkahwinan mereka. Lepas itu, ke pameran sementara Khazanah Dunia Kapal karam. Masuk RM 2. Aku juga beli majalah kuntum edisi bulan ini. Dalam pameran itu, terdapat tinggalan artifak dalam kapal dijumpai di seluruh dunia terpamer di sini. Kemudian, beli kalendar upin & ipin.

Lepas itu, ke Taman Tasik Perdana for berehat & melukis pemandangan tasik & bergambar dgn pelancong dari Sepanyol. Cantik gila tasik itu.. Kemudian, solat zohor di Masjid Negara & beli souvenir. 4.30 ptg, sampai di ukm. Malam, talentime.....(practice).

4/12/2011(Ahad)
Aktiviti bebas & ada lawatan ibu bapa. Aku tak didatangi oleh keluarga aku so ada macam2 aktiviti seperti main badminton,main futsal, main indoor game & tengok movie. Sambil itu, aku & Khairul edit video for greentech.... Malam itu, ada majlis hari jadi utk semua pelajar kem. Seronok!!! Ada potong kek dari setiap wakil course. Kami dari mk nyanyi ikut lagu rentak teh lipton.

5/12/2011 (isnin)
Kami sambung edit greentech & shooting terakhir for robotik. 11.30 pagi, Mr Simon & Miss Patricia dtg lihat hasil akhir video kami. Mereka dtg dari Center Talent Youth, Universiti John Hapkins, AS sebagai Director & Assistant. Sebenarnya gaya pembelajaran kem ini mengikut kem musim panas tiga minggu di sana. Mr Ragu juga ada dtg sekali selaku Ketua Akademik. Setiap group present apa yg mereka siapkan setakat ini. Group kami pula present Taman Botani & video biotech. Malam itu, exam terakhir, iaitu ujian emosi & personaliti serta Creativity. Ujian emosi ini banyak tanya pasal personaliti & ujian ini juga menentukan adakah kita layak ke Sekolah Permata Pintar. Kreativiti pula susah sebab kena ia beri garis & sambungkan garisan membentuk lukisan cerita. Semua org x sempat habis jawab sbb banyak sangat kena berfikir dari luar hingga dalam. 11 malam lebih, kami tidur.

6/12/2011(selasa)
Group kami yg lelaki edit greentech buat kali terakhir sedangkan perempuan pula edit robotik. Allhamduillah!!!!!! kami berjaya siapkan tugasan video dokumentari ini utk dipamerkan di klcc. Kemudian, kami burn dvd video itu. Esok, dr siti menilai setiap org dlm satu group dari segi cara persembahkan, hujah bernas & keyakinan serta kerjasama selain ujian permata pintar utk kelayakan ke sekolah permata pintar. Kompleks Asrama ada kolam renang nanti. Ya Allah, semoga diberi markah tinggi utk semua kriteria termasuk penilaian drpd guru2 course form 3 terutama guru kami.
Ptg & mlam pula, latihan talentime.

7/12/2011(rabu)
Dr siti lawat kami utk nilai kami semua form three.... rasa seriau pula. dari pkul 9.30-1.30 tghri... Course lain esok. Kiranya kami ini bertuah... rasa seronok pun ada. Setiap group, semua org kena cakap kerana ini adalah penilaian individu, dlm erti kata present & ceritakan perjalanan proses siapkan video three courses dari A-Z. Setelah present, setiap org dlm group kena beri pendapat rumusan setelah ikuti kelas multimedia kreatif. Persembahan kami inilah yg juga menentukan kita layak atau sebaliknya ke Sekolah Permata Pintar.
Ptg itu, kami ke pejabat PPCS/Permata Pintar utk tayangan contoh smartboard interaktif yg diperkenalkan secara perinitis oleh negeri Terengganu. Beliau juga perkenalkan software pintar ini termasuklah whiteboard interaktif. Patutlah budak Terengganu bijak sangat sbb berfikiran moden. Lps Asar, main bola keranjang & malam pula, latihan talentime.

8/12/2011(khamis)
Kami buat editing video dokumentari PPCS, gabungkan semua kursus dlm satu dvd. Video MULTIMEDIA KREATIF juga kena siapkan dlm masa 2 hari. Akibatnya, kami semua tidur lewat kerana kerja itu terpaksa disiapkan last minute. Kami teramat busy sampai beberapa org terpaksa x dpt ke Istana Budaya demi menyiapkan projek besar hingga larut malam. Siapa yg baca diari 8/12, tolong tagkan kat sini siapa yg edit video ppcs sampai x pergi ke istana budaya. Baru nampakkan pengorbanan dihargai. Malam ini, ada konsert kesenian kanak-kanak antarabangsa yg meliputi persembahan Permata Seni setiap hari & 8 negara lain bt performance dari 8-11 disember. Beberapa courses pergi ke sana secara bergilir-gilir. Kami dari Multimedia Kreatif dpt ke sana hari ini. Utk karnival Ekspo Permata, hari pelancaran(10/12) semua wajib pergi utk perasmian yg dirasmikan oleh Dato' Seri Haji Najib & Datin Hajah Rosmah. Aku, Khairul & Akmal dpt jaga booth 9-12 tghhri.... Esok, 6 org akan pergi siapkan booth sampai malam. Sabtu & Ahad pula, tiga org jaga booth pagi & tiga lagi jaga booth waktu ptg. Isnin pula, petang hingga malam.

Di Istana Budaya.
Konsert ini secara live dlm rtm tapi org persembahkan itu je masuk tv. Kami ke sana pkul 6 ptg & tiba di sana 7 mlam. 8.45 mlm, baru start. Ada permata seni muzik, China, Filipina & Sri Lanka. Performance dari China & Sri Lanka teramat bosan sampai kami mengantuk. Negara lain seronoklah kami. 11 malam lebih,kami balik & terus tidur.

9/12/2011(jumaat)
Kami editing ppcs & mk buat kali terakhir. Ada beberapa org terpaksa stay di kelas sampai pagi. Saya/aku x ingat siapa, tapi siapa yg baca diari 9/12, tolong tagkan nama korang semua supaya jasa dihargai. Kavesh & Kalitha serta Amirul merupakan 20 org terpilih salam dgn Dato Najib di red carpet. Cisss... Aku rasa jealous tapi nasib nak buat cam mana.
TV3 dari rancangan 360 shooting buat kali ketiga utk course kami saja. Adalah foto kami semua masuk kat tv masa 28/12 nanti pukul 9 malam. Terlupa pula, Izwan Jaafri, rakan sebilikku yg cipta baju multimedia kreatif.

10/12/2011(sabtu)
Ada karnival ekspo Permata di klcc. Red carpet telah aku ceritakan. Ekspo ini ada masuk berita tv tapi yg masuknya budak Permata Insan sahaja. Selepas perasmian, beliau berdua jenguk booth itupun bkan semua sbb mereka busy utk urusan lain. Booth mk ini x jenguklah. Sedihnya... x apa lupakan jelah. Tapi ada Menteri Besar Terengganu dtg jenguk booth kami & bergambar. Penawar sedih, padaku seorang(lagu). Booth kami opening sedangkan booth lain macam booth sebenar. Jealous pula rasanya. Kami yg jaga hari itu explain kat pelawat & ibu bapa mengenai hasil video kami & ditayangkan. Aku dah jemput pak saudaraku & kawanku ,Ariff tapi mereka x dtg. Sbb aku dah Ariff tapi x jawab. Hari Ahad baru dpt jawab. Aku mana hari Ahad. Kalau dia nak dtg, dia jumpa kawanku jelah, Kamal, Amirul, Amira, Ika, Haizad & Wani. Ptg ini yg jaga, Hikemar,zira & Farhanah. Untungnya yg jaga booth ptg ini dpt bergambar sama2. Ruginya aku...... sbbnya aku kena rahsiakan. Ramailah pelawat dtg jenguk ekspo ini sampai hari isnin. Kemudian, kami makan tghri special, solat di masjid klcc. On the way ke sana, kami lalu taman klcc. Wah, bestnya. Ptg & malam, kam berehat & tidur. Pak saudaraku pula datang esok. Dia memang x fahamlah aku yg kukatakan. Memanglah aku x jaga booth esok. x apalah. Slmt malam.

11/12/2011(Ahad)
Aktivitinya bebas sama macam ahad lepas tapi kami practice pagi & petang talentime kerana practice terakhir. Aku rasa kena ceritakan bentuk cerita teater musikal drama berjudul 'Aku,dia & zombies'.
Scene 1:
Suami & isteri bersanding tetapi mereka tak sukakan sesama sendiri. Pengapit ada follow pengantin itu. Proffesor marah kerana dia juga cintakan isteri itu. Adalah dia nak buat planning jahat dia. Tarian kemudian silat masuk ke pentas. Lagu 'Selamat pengantin baru' & 'Semerah padi'
Scene 2:
Suami & isteri bergaduh. Kemudian, lagu pening dipasangkan. Ada beberapa lelaki & perempuan jalan menyokong suami atau isteri sambil buat gelagat pening.
Scene 3:
Proffesor jadikan aku(ketua zombies) sebagai bahan eksperimen demi balas dendam terhadap suami isteri itu & dibantu oleh pembantunya. Kemudian, zombi-zombi lain hidup. Terjadilah dialog antara aku & proffesor tapi suara latar yg kata.
Scene 4:
Zombi lelaki takutkan suami & isteri itu. Kemudian, kami posing & lagu i like the movie dipasangkan. Tamat lagu itu, kami jatuh. Zombi perempuan pula yg takutkan suami & isteri itu tapi suami itu berjaya membunuh zombi perempuan itu. Ketika itu, cinta suami & isteri itu ada setelah peristiwa hitam berlaku tadi. Romantiknya masa itu.
Scene 5:
Proffesor & suami itu berlawan & akhirnya proffesor itu mati & pembantunya larikan diri. Masa itu, lagu kau & aku dipasangkan. Semua org naik sekali. TAMAT!!!!!!!!!!!

12/12/2011(isnin)
Di kelas, kami kemaskan semua barang pinjaman ppn utk dipulangkan semula. Kami juga burn dvd masing-masing sebagai souvenir x terhingga. dvd hasil produk kami x ada sesiapa pun copy kerana multimedia kreatif & permata pintar merupakan hak milik kami. 2 ptg, kami balik ke kolej & berehat.
Malam talentime.
Naib canselor ukm dtg sekali dgn tv3 for shooting.
1. 9 thun-lagu koir 'sahabat selamanya'.
2. 10 thun- boria 'kenangan di kem ppcs'
3. 11 thun- lakonan 'pelajar kem sesat'
4. 12 thun-dikir barat 'kenangan di ppcs'
5. 13 tahun- lagu 'cinta muka buku'
6. 14 tahun- lagu 'laskar pelangi'
7. 15 tahun:
*greentech & biotech- tarian kepelbagaian.
*MK & Crystal polimer(kami)-teater musikal drama.
*fast-paced biology & RCA-teater musikal.
Setelah itu, tv3 dgn naib canselor ukm balik.
8. Wakil Instructor & TA- lagu seroja(semua mk nyanyi bersama kerana ckgu zuraimi nyanyi juga). Dia dikenali 'Abang Wan' kerana dia muda lagi.
9. Pihak atasan-lawak jenaka.
10. RA- lagu 'memori tercipta'.
*semua course dpt hadiah hamper. tamat 12.20 tgh malam.
Ada majlis perpisahan utk mk sambil diagihkan hamper kpd semua. Aku dpt bahagiannya utk makanan bekal perjalanan pulang esok. Juga potongan kek. Sijil penyertaan juga diagihkan. 2 pagi tidur.

13/12/2011(selasa)-hari terakhir
7 pagi, kami bangun. Doa al-matsurat kami bawa pulang. Kami semua bersalam & minta maaf serta bergambar. Sedihnya nak tinggalkan korang semua tapi kalau kita semua ditakdirkan ke sekolah permata pintar, kita meet again.
9 pagi, sign out(pendaftaran keluar). kami dari bas jpn perak bertolak pukul 10.45 pagi & singgah di Hentian tg.Malim utk ke toilet & tapah(mkn tgh hari). 2.20 ptg, kami tiba di jpn perak. Mak cik leela ambil aku & hantarku pulang.
TAMAT SUDAH CATATAN DIARI PPCS 2011 SUDAH!!!!!!!!!!

Tiada ulasan:

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails