Selamat datang

Powered By Blogger

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Cacat: Nabil didukung ke kelas dapat 5A

PASIR MAS 19 Nov. - Pengorbanan seorang ibu mendukung anaknya ke kelas setiap hari sejak dua tahun lalu berbaloi apabila murid itu, Muhammad Nabil Mohd. Nasir, 12, mendapat 5A dalam Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) yang diumumkan hari ini.

Bagi Norlaili Mamat, 40, kecemerlangan anak ketiga daripada tujuh beradik itu merupakan hadiah paling bermakna buatnya disebabkan Muhammad Nabil bukan seperti kanak-kanak biasa.

Katanya, kejayaan yang mengejutkan mereka sekeluarga itu amat manis kerana ia hasil titik peluh Muhammad Nabil yang hanya mengharapkan pengajaran guru di sekolah kerana dia dan suami tidak mampu menyediakan kelas tuisyen untuk anak mereka itu.

"Ketika tahun satu dan dua, saya terpaksa mendukung dia masuk ke kelas kerana kelasnya terletak di tingkat dua Sekolah Kebangsaan (SK) Othman Talib 1 di sini.

"Anak saya ini mengalami kecacatan pada kaki kiri dan kedua-dua tangannya sejak dilahirkan, namun saya memberikan semangat kepadanya supaya terus belajar tanpa berasa rendah diri.

"Saya bersyukur kerana hari ini Muhammad Nabil telah membuktikannya tetapi ia hanya langkah pertama untuk mencapai kejayaan kerana masih banyak cabaran yang harus ditempuhi selepas ini," katanya ketika ditemui di sini hari ini.

Pelajar kurang upaya itu adalah salah seorang daripada 24 pelajar sekolah tersebut yang mendapat keputusan cemerlang dalam UPSR.

Muhammad Nabil bergantung kepada sebatang tongkat untuk bergerak kerana kaki kirinya cacat sejak dilahirkan.

Sementara itu murid tersebut berkata, kecemerlangan dalam peperiksaan adalah hadiah yang mampu diberikan kepada ibunya yang telah banyak berkorban.

"Ini hadiah untuk mama kerana bersusah payah mendukung saya ke sekolah. Saya tidak tahu lagi macam mana untuk membalas jasa ibu saya dan jika keputusan ini menggembirakan dia, saya rasa sangat bersyukur.

"Terima kasih juga saya ucapkan kepada guru-guru dan rakan-rakan yang banyak membantu selama ini dan saya berjanji akan terus menggembirakan keluarga saya," katanya.

Tiada ulasan:

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Photobucket