Selamat datang

Powered By Blogger

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Pelajar luar bandar perlu berusaha

PUTRAJAYA 29 Nov. - Para pelajar di luar bandar dinasihatkan supaya tidak menjadikan faktor ketidakmampuan sebagai penghalang untuk mengejar cita-cita mereka.
Isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor berkata, pelajar berkenaan sebaliknya perlu mempunyai kesedaran terhadap kepentingan ilmu pengetahuan untuk mengubah corak hidup mereka.
"Saya mempunyai kepercayaan penuh bahawa hanya pendidikan boleh mengubah kehidupan kita semua," katanya.
Beliau berkata demikian ketika berucap pada majlis minum petang bersama 20 pelajar cemerlang Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) dari kawasan pedalaman Sabah dan Sarawak di kediaman rasmi Perdana Menteri di Seri Perdana, di sini hari ini.
Mereka merupakan peserta program lawatan ke Semenanjung yang dianjurkan oleh MASwings Sdn. Bhd. (MASwings), anak syarikat Malaysian Airline System Bhd.
Program lawatan tiga hari itu membolehkan pelajar cemerlang terbabit melawat pusat pembaikan kapal terbang serta tempat menarik di Kuala Lumpur dan Putrajaya.

Tiada ulasan:

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Photobucket