Selamat datang

Powered By Blogger

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Dua beradik cipta rekod


T. THURGASHREE didukung oleh bapanya, N. Thanabalasingmam, Logassree (kakak) masing-masing memegang sijil Malaysia Book of Records bergambar sama keluarga pada sidang akhbar di Kuala Lumpur, semalam.

KUALA LUMPUR 30 Dis. - Seorang kanak-kanak yang berumur empat tahun berjaya mencatatkan nama dalam Malaysia Book of Records apabila membuat tekan tubi sebanyak 1,111 kali tanpa henti dalam masa 32 minit 21 saat. T. Thurgashree, 4, yang masih tidak pandai bertutur itu ternyata memukau kira-kira 100 penonton yang hadir menyaksikannya melakukan rekod tersebut untuk kategori kanak-kanak.
Antara yang hadir termasuk Menteri Sumber Manusia, Datuk Dr. S. Subramaniam dan Presiden Malaysia Book of Records, Datuk Danny Ooi.
Sementara itu, kakaknya, T. Logassree, 8, pula berjaya mengangkat palang besi seberat 21 kilogram dengan menggunakan dua jari telunjuk selama 10 saat.
Sebelum ini, Logassree pernah mencatatkan namanya dalam Malaysia Book of Records pada 2008 dalam kategori angkatan paling berat oleh kanak-kanak.
Pada majlis itu, Subramaniam yang juga Timbalan Presiden MIC berkata, beliau sangat teruja dan bangga dengan kebolehan yang ditonjolkan oleh dua beradik itu.
"Latihan yang intensif dan sistematik dalam sukan boleh membuahkan hasil yang dirasakan mustahil pada kaca mata masyarakat.
"Selain itu, ibu bapa juga patut memberi sokongan 100 peratus bagi membantu kanak-kanak untuk mencapai kejayaan luar biasa itu," katanya pada sidang akhbar selepas menyaksikan percubaan kedua-dua mereka dalam mencipta rekod Malaysia Book of Records di sini hari ini.
MIC turut menyumbangkan RM1,000 kepada setiap kanak-kanak itu bagi memberi sokongan kepada mereka agar meneruskan usaha mencipta rekod pada masa depan.
Dalam pada itu, bapa kedua-duanya, yang juga merupakan jurulatih angkat berat, M. Thanabalasingam berkata, beliau memastikan kedua-dua anaknya membuat latihan selama empat jam sehari sejak enam bulan lalu.
"Menu makanan mereka juga terpaksa ditukar kerana mereka tidak boleh makan makanan yang pedas atau berminyak, malah saya hanya memberikan makanan Barat sejak latihan dimulakan.
"Kini cita-cita saya hanyalah satu iaitu melakarkan nama anak-anak saya di dalam Guiness World Records," katanya.
Menurutnya, beliau berharap Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek akan membantu bagi menjayakan cita-citanya itu.
Sebelum ini, anak lelakinya iaitu T. Tirilohgan, 12, turut mencatatkan nama dalam Malaysia Book of Records dua tahun lalu apabila mengangkat palang besi seberat 25 kilogram dengan menggunakan dua jari kelingkingnya.

Tiada ulasan:

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Photobucket