Selamat datang

Powered By Blogger

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Bajet untuk kesejahteraan rakyat - Zambry

IPOH 30 Okt. - Selaras dengan perkembangan semasa, prospek ekonomi negeri Perak tahun 2010 amat bergantung kepada keadaan ekonomi negara dan suasana ekonomi dunia.
Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir ketika membentangkan Bajet Perak 2010 di sini Rabu lalu berkata, sehingga pertengahan tahun ini, nilai projek-projek pelaburan baru yang diluluskan adalah berjumlah RM608.66 juta di mana 57.8 peratus dicatatkan daripada pelaburan asing dan selebihnya merupakan pelaburan sektor domestik.
''Jumlah yang diluluskan ini adalah kira-kira 64.3 peratus jika dibandingkan dengan jumlah pelaburan yang diluluskan dalam tempoh sama pada tahun 2008 bagi negeri Perak," katanya.
Menurut beliau, prospek ekonomi negeri tahun depan amat bergantung kepada keadaan ekonomi negara dan suasana ekonomi dunia.
Beliau berkata, berdasarkan perkembangan semasa yang menunjukkan tanda-tanda pemulihan dan sekiranya arah aliran ini berterusan, suasana ekonomi dijangka akan semakin baik pada tahun 2010.
''Selaras dengan perkembangan tersebut, KDNK negeri bagi tahun 2010 dijangka akan berkembang sebanyak kira-kira 3.8 peratus," katanya.
Bagi merealisasikan hasrat terutama dalam usaha memastikan pembangunan negeri dan kebajikan rakyat terpelihara, bajet pertama yang dibentangkan oleh Zambry lebih tertumpu kepada aspek-aspek menjana pelaburan dan dalam masa sama menggunakan sumber yang ada untuk menjamin kesejahteraan rakyat.
Berteraskan slogan Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan, bajet 2010 mencerminkan kesungguhan kerajaan negeri merealisasikan tranformasi yang meletakkan kepentingan rakyat di mercu keutamaan.
Dalam masa sama, gagasan Perak Amanjaya diharapkan mampu memacu matlamat dengan lebih menjurus ke arah kualiti kehidupan rakyat secara terancang.
''Untuk menyemarakkan pencapaian matlamat gagasan 1Malaysia, kerajaan negeri akan melaksanakan gagasan Perak Amanjaya melalui tujuh bidang hasil utama," katanya.
Tegas Zambry, bajet ini memberi penekanan kepada usaha-usaha menangani masalah yang dihadapi rakyat serta memastikan kesejahteraan dan perpaduan serta keselamatan rakyat sentiasa dipelihara.

Tiada ulasan:

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Photobucket