Selamat datang

Powered By Blogger

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Solar Ranger1 sertai Cabaran Solar Sedunia 2009

KERETA solar unik buatan Universiti Tenaga Nasional (UNITEN) Solar Ranger1 berlepas dari Rumah Parlimen Darwin, Australia bagi meneruskan perlumbaan kereta solar merentasi benua Australia sejauh lebih 3,000 kilometer semalam.
Solar Ranger1 adalah antara 32 kereta solar yang menyertai Cabaran Solar Sedunia 2009 dari Darwin di utara Australia dan berakhir di selatan Australia di Adelaide.
Seramai 15 anggota pasukan kereta solar tersebut termasuk lapan pelajar kolej kejuruteraan UNITEN tiba Darwin sejak 18 Oktober lepas bagi mengikuti cabaran perlumbaan kereta solar tersebut.
Perlumbaan diadakan secara serentak dengan perlumbaan Eco Challenge menampilkan kereta-kereta hibrid mesra alam, termasuk kereta berkuasa elektrik terlaju di dunia.
Cabaran solar itu turut disertai oleh pasukan dari 15 negara lain.


KERETA solar buatan Universiti Tenaga Nasional (UNITEN) Solar Ranger1 berlepas dari Rumah Parlimen Darwin, Australia bagi perlumbaan merentasi benua Australia, semalam.

Tiada ulasan:

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Photobucket