Selamat datang

Powered By Blogger

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Puasa: 20 Ogos lihat anak bulan

KUALA LUMPUR 12 Ogos - Tarikh melihat anak bulan Ramadan bagi menentukan permulaan puasa tahun ini yang bersamaan 1430 hijrah ditetapkan pada sebelah petang 20 Ogos ini.
Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja dalam kenyataannya hari ini memberitahu, tarikh permulaan puasa akan diisytiharkan pada malam itu juga melalui radio dan televisyen.

''Majlis Raja-Raja telah mempersetujui bahawa cara menetapkan tarikh permulaan puasa adalah berdasarkan rukyah dan hisab,'' jelas kenyataan itu.

Lokasi melihat anak bulan Ramadan yang telah diperkenankan oleh Majlis Raja-Raja adalah di 29 stesen cerapan iaitu di Pontian Kecil (Johor), Balai Cerap Al-Khawarizmi di Tanjung Bidara (Melaka), Teluk Kemang (Negeri Sembilan) Bukit Melawati, Pulau Angsa dan Bukit Jugra (Selangor).

Stesen cerapan lain adalah di Pantai Pasir Panjang (Perak), Pantai Acheh (Pulau Pinang), Kampung Pulau Sayak, Pemandangan Indah Pulau Langkawi dan Menara Alor Setar (Kedah), Bukit Besar, Bukit Kemuning, Kemaman, Pulau Perhentian, Besut, Balai Cerap KUSZA (Terengganu).

Lokasi seterusnya adalah Bukit Peraksi, Pasir Putih, Bukit Kampung, Kuala Krai dan Menara Bangunan SEDC di Kota Bharu (Kelantan), Tanjung Lubang, Teluk Bandung dan Tanjung Batu di Bintulu (Sarawak), Tanjung Dumpil (Sabah), Bukit Tanjong Batu, Nenasi dan Bukit Pelindong di Kuantan (Pahang).

Menara Universiti Malaysia Sabah, Kampus Antarabangsa Labuan, Menara Kuala Lumpur, Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) dan Kuala Sungai Baru serta Simpang Empat (Perlis) juga akan menjadi lokasi melihat anak bulan.

Tiada ulasan:

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Photobucket