Selamat datang

Powered By Blogger

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Jika sakit jangan pergi ke masjid

PADA Ramadan, umat Islam dituntut melakukan ibadah. Berlainan dengan sambutan bulan yang penuh keberkatan ini pada tahun-tahun lalu, umat dunia kini berhadapan dengan situasi pandemik Influenza A H1N1 yang semakin membimbangkan.

Kementerian Kesihatan telah mengeluarkan pelbagai nasihat kesihatan kepada orang ramai bagi mencegah penularan wabak ini dan dibantu pihak media yang tidak jemu melaporkan kes-kes yang melibatkan jangkitan virus ini setiap hari.

Sesiapa yang mempunyai gejala seperti demam, batuk dan sakit tekak dinasihatkan supaya berehat di rumah dan tidak digalakkan berada di tempat awam bagi mengurangkan risiko jangkitan kepada orang lain.

Tempat-tempat awam seperti bazar Ramadan, masjid dan pasar raya tidak patut dikunjungi oleh sesiapa yang mempunyai gejala H1N1. Tetapi, masih ada lagi individu yang tidak mengendahkannya.

Malah, sewaktu saya bersolat tarawih di sebuah masjid baru-baru ini, terdapat ramai jemaah yang mengalami batuk tetapi tetap hadir walaupun dinasihatkan pulang ke rumah. Solat tarawih hanya merupakan solat sunat dan tidak wajib dilaksanakan secara berjemaah, tambah-tambah lagi dalam situasi pandemik seperti sekarang.

Jika anda mengalami demam, batuk atau sakit tekak, jangan hadir ke masjid bagi mengurangkan risiko jangkitan. Solat tarawih masih boleh dilaksanakan di rumah dan anda boleh hadir ke masjid untuk berjemaah selepas bebas sepenuhnya daripada tanda-tanda jangkitan.

Tiada ulasan:

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Photobucket