Selamat datang

Powered By Blogger

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Ucapan hari raya korban & nasihat

Assalamualaikum wbt....Saya mengucapkan selamat hari raya aidiladha kepada semua umat Islam di dunia. Nasihat saya ialah:

1.Kepada sesiapa yang melakukan sembelihan korban, lakukannya dengan penuh ikhlas, sempurna      & mengikut etika penyembelihan, nanti haiwan yang disembelih itu akan membela kita di hari kiamat nanti.
2.Lakukanlah solat sunat Aidiladha kerana hanya dua kali saja terdapat 2 solat sunat perayaan umat Islam.
3.Kepada yang menunaikan haji, sempurnakanlah & perbanyakan doa di Padang Arafah supaya segala doa kita terus dimustajabkan oleh Allah swt tanpa perantaraan.
4.Manakala kepada yang tidak menunaikan haji, digalakkan berpuasa pada hari Arafah(9 zulhijjah) kerana kita akan diampunkan dosa setahun lalu & akan dijabat tangan oleh Malaikat di Padang Mahsyar nanti.

Tiada ulasan:

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Photobucket