Selamat datang

Powered By Blogger

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Pelancong asing trauma gara-gara perhimpunan Bersih

KUALA LUMPUR 9 Julai - Kekecohan yang berlaku akibat perhimpunan haram Bersih di sekitar ibu kota hari ini meninggalkan trauma yang mendalam terhadap pelancong asing yang mengunjungi negara ini.
Tinjauan Mingguan Malaysia mendapati, rata-rata pelancong asing yang ditemui menyatakan kekecewaan terhadap tindakan penganjur perhimpunan itu yang mengancam keselamatan mereka dan menimbulkan keresahan di kalangan anggota keluarga di negara asal.
Pelancong dari Amerika Syarikat (AS), Max Heinritz, 22, berkata, dia kesal dengan penganjuran perhimpunan itu kerana ia telah menyebabkan keadaan anarki (porak peranda) berlaku di negara yang seindah Malaysia.
"Malaysia selalunya dibayangkan sebagai negara yang stabil dan aman.., namun perhimpunan haram ini telah mengubah persepsi itu," katanya.
Rakannya, Raja Kancharla, 22, pula berterima kasih kepada pasukan keselamatan yang berjaya mengawal keadaan huru-hara daripada bertukar lebih buruk.
"Saya berasa selamat dengan kehadiran polis. Ketangkasan mereka dalam mengawal keadaan melegakan kami berdua.
"Perhimpunan ini tidak seharusnya berlaku di negara seaman Malaysia," ujarnya.
Sementara itu, seorang lagi pelancong dari AS, Justin Slappy, 24, beranggapan, pihak yang menganjur perhimpunan haram tersebut hanya mahu menggambarkan negara ini kucar-kacir untuk kepentingan mereka.
"Saya yakin jika pihak ini terus diberi muka, maka rosaklah kestabilan di negara ini kerana agenda mereka hanya mahu menggulingkan kerajaan," tambahnya.
Pelancong dari New Zealand yang hanya mahu dikenali sebagai David, 48, bersyukur kerana perhimpunan itu tidak merebak seperti di Mesir dan Libya.
"Saya ingatkan ia akan bertukar ganas seperti di negara Asia Barat, namun kerajaan di negara ini jauh lebih bersedia untuk mengelakkan kemungkinan itu," ujar beliau.

Tiada ulasan:

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Photobucket