Selamat datang

Powered By Blogger

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Kereta berundur sejauh 1,010km

Pemandu kenderaan yang melalui Lebuhraya Cheras Kajang terkejut apabila melihat aksi sebuah kereta dipandu secara mengundur yang dilakukan oleh I. Rajagopal untuk mencipta nama dalam Guinness World Records.

KUALA LUMPUR 12 Okt. - Pengalaman memandu secara mengundur sejauh 13 kilometer ke stesen minyak ketika kereta rakannya hampir kehabisan minyak memberi idea kepada seorang pakar motivasi untuk mencipta rekod dunia terhadap aksi tersebut.
I. Rajagopal, 56, berkata, beliau mahu mencatat namanya dalam Guinness World Records dengan memandu secara mengundur melalui jalan negeri sejauh 1,010 kilometer dari Johor ke Kedah sebelum berpatah balik ke Butterworth bagi menamatkan perjalanan dalam tempoh enam hari.
"Dua tahun lalu, saya telah memandu secara mengundur sejauh 88 kilometer dari Johor Bahru sehingga ke Pulai Beach Resort, Desaru untuk mencipta rekod Malaysia.
"Kali ini, saya mahu mengharumkan nama Malaysia dan sekali gus menjadi orang pertama di dunia melakukan aksi sebegini," katanya kepada pemberita sewaktu ditemui di Jalan Rahmat di sini hari ini.
Ketika di sini, Rajagopal bersama konvoi empat kereta yang diiringi polis itu kemudian dilepaskan semula oleh Presiden MIC, Datuk Seri S. Samy Vellu.
Turut hadir Ketua Pemuda MIC, T. Mohan dan Pengerusi Kelab Berkereta Oliver Putra Motorsport Jay Bee, Sa'dun Safihe.
Jelas Rajagopal, objektif utama percubaannya itu adalah untuk menggalakkan perpaduan di kalangan rakyat negara ini dengan mempromosikan semangat 1Malaysia.
"Percubaan saya ini merupakan satu titik tolak kepada generasi muda untuk terus melakukan aktiviti berteraskan nasionalisme dan terus mengharumkan nama negara di persada antarabangsa," ujarnya.
Sementara itu, Sa'dun berkata, pihaknya turut mahu mengumpul seberapa banyak mungkin tandatangan rakyat negara ini bagi menunjukkan sokongan mereka terhadap gagasan 1Malaysia.
"Kami lakukan kerja murni ini bagi menunjukkan sokongan kepada gagasan 1Malaysia yang diperkenalkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak," katanya.

Tiada ulasan:

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Photobucket