Selamat datang

Powered By Blogger

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

cerita terkini permata pintar

foto saya (album) di facebook.
http://www.facebook.com/arif.anwar.14/photos_albums

Assalamualaikum wbt & salam 1 malaysia.
Saya meminta maaf kepada semua pengunjung blog ini kerana tidak post hampir tiga minggu kerana kesibukan masa di permata pintar. Baiklah saya akan ceritakan pengalaman saya:

Saya dengan dua orang kawan saya lain pergi ke Sambutan kemerdekaan "janji ditepati" ke 55 di Stadium Nasional bukit jalil dengan percuma token LRT. Kami bertolak selepas solat Asar. Setibanya tiba di Terminal Bersepadu Selatan, kami terus ke stadium dengan menaiki LRT. Pada pukul 8 malam, bermulalah sambutan tersebut. Setibanya  perdana menteri kita dan menteri-menteri kabinet tiba, kami terus menyanyikan lagu patriotik. Ada juga lagu janji ditepati dengan lirik versi lagu anak kampung. Dato' Seri Rais Yatim dan Dato Seri Najib memberi ucapan dalam 1 jam setengah. Beliau ada menyebut perasmian dan pembukaan kedai buku 1 malaysia pertama di Pusat Transformasi Bandar di puduraya dan juga mengembangkan cawangan-cawangannya.    

Seterusnya, ada upacara penyampaian anugerah kepada ikon seni dan sukan, iaitu Dato' Lee chong wei, Pandalela dan juga Yuna. Selain itu, ada juga anugerah kampung sejahtera khas buat kampung/ perumahan tercantik hiasannya. Ada pelbagai persembahan yang gempak dihidangkan kepada kami semua. Banyak foto saya rakam dalam kamera tetapi terpadam. Disebabkan itu, foto sahajalah yang dapat dimuat turun dalam facebook yang memuatkan sebelum, semasa 'formation pasukan janji ditepati' termasuk 'formation persembahan' dan selepasnya. Pada pukul 10.30 malam, kami beredar, solat isyak dan balik ke UKM walaupun ada lagi persembahan dan cabutan bertuah (bukan menang pun). Kami tiba di UKM (Kolej pendeta zaaba pukul 12 tengah malam.

Pada 1 september, saya diajak oleh kawan saya yang balik rumah (selaku rakan sekelas) ajak ke rumahnya untuk beraya di Kapar, kalng. Kami sejumlah 8 orang naik ktm ke kl sentral dan tukar ke stesen klang.. Sampai di sana, kami solat zohor di di masjid sultan sulaiman. Dia rakan sekelas(Safwan) jemput kami naik bas ke Kapar(17 km). Setelah makan tengah hari yang begitu lambat di rumahnya, kami ke One Plaza, kuala selangor dalam hampir sejam ke sana dari kapar untuk bertemu dengan rakan lama semasa perkhemahan PPCS Permata pintar yang tidak dapat PERMATApintar. Kami terus main bowling dan berkaraoke dengan solat maghrib. Oleh kerana sudah pukul 8 malam, kami balik ke rumah Safwan dengan kawan lama (hidayat) dan tidur di sana kerana Klang jauh gila dari ukm. One plaza itu tempat hiburan sahaja, bukan 'shopping'. Sambil itu, kami ulang kaji linear algebra dan fizik kerana ujian pertengahan semester 2 berlangsung pada hari lusa (isnin).

Keesokannya, kami hantar Hidayat balik ke rumahnya di kuala selangor sambil beraya. kemudian, kami balik rumah Safwan semula dan bersantai-santai. Selepas solat Asar, ayah Safwan hantar kami semua balik ke ukm. 'Result' saya ialah 5A 2B 1C 1D. Subjek A ialah english, bm, mt, sejarah dan agama islam.


Saya balik pada hari malaysia. Balik ke ukm, terus ada latihan kawad berformasi. Hal ini kerana saya masuk wakil PERMATApintar lawan dengan kolej kediaman lain di ukm yang berlangsung pada 19/9 di stadium ukm, iaitu pertandingan perbarisan berformasi peringkat ukm sempena hari malaysia. Pada hari isnin dan selasa petang, kami ada training kawad berformasi dengan maskotnya saya. Nanti saya berkerusi roda (kaki kudung yang merupakan bekas perajurit merdeka) dengan pakaian tentera dan membawa bendera malaysia. Penolak kerusi roda ditolak oleh Amizul. Komandernya ialah Afieq Azwa dan pembawa bendera permata pintar dan sepanduk oleh Safwan zulfazli dengan Sayidah (queen). Kami membuat formasi tugu negara dan 1malaysia (idea saya) dengan lagu Bangkitlah. Malam selasa itu ada raptai dan Rabu petang ada raptai penuh.

Pada sebelah malamnya, berlangsunglah sambutan hari malaysia ukm di stadium ukm. Acara ini dimulakan dengan kawad oleh pasukan BSMM, PULAPEL dan markas lapang ukm. Sambil itu, naib canselor ukm tiba. Setelah ucapan, doa dan sebagainya, perbarisan termasuk kami semua bermula dengan kolej-kolej kediaman dan fakulti-fakulti ukm. Pukul 10 malam, pasukan SUKMA UKM membuat persembahan. Videonya ada saya rakam oleh kawan saya, cumanya upload ambil masa, sebab itulah malas. Fotonya sahaja dimuat turun.

Kemudian, ada penyampaian hadiah, iaitu pertandingan fotografi, hiasan tercantik kolej dan fakulti/ pusat (kami kalah). Yang menang itu ialah kolej aminuddin baki dan pejabat canselori masing-masing. perbarisan pula :

johan - kolej keris mas (sebab barisan tersusun dengan tarian gempak) 
naib johan - kolej tun hussein onn (sebab sketsanya)  
ketiga - kolej aminuddin baki.

Allhamduillah!!!!!!! kami menang hadiah khas juri dengan RM 200, trofi, sijil penyertaan dengan sijil pencapaian serta piala. Setelah itu, gangnam style dan balik ke zaba.

Kita buka cerita SUKEM (lawan antara kolej dengan kolej untuk menentukan wakil ukm ke peringkat kebangsaan. Kami wakil Zaba, itupun ada audition tetapi ada sesetengah acara daftar terus dapat tanpa audition sebab tidak cukup orang. Untuk acara badminton, tidak dapat, sedih gila!!!!!!!!!!! kalah single dengan budak U. 50 orang permata pintar wakil zaba itupun beberapa kerat sahaja yang menang. Cemburu!!!!!!!!! 

Ada pula sukan kolej permata pintar minggu ini wakil rumah sukan. (kalah mati) Sedih!!!!!!! Saya double badminton dengan khairul kalah sebab mulanya kami boleh menang tetapi walaupun khairul lincah gila sampai kuasai court tetapi entahlah tidak dapat tangkap, saya tolong dan dapat pula. Namun, kami selalu berlanggar. Sebab itulah seorang double dari rumah hijau (emerald) buat serangan bertubi-tubi. Walaupun dapat tangkap tetapi tinggal 20-11. 4 mata lagi ke 15 kami (saya sumbangkan-kejar) . Oleh kerana puncanya dapat tangkap tetapi langgar jaring. 21-15...........sedih gila!!!! saya ada bakat dalam chess tetapi di 'reject' oleh rakan sebilik (naib presiden) . Futsal pula tarik diri sebab ambil tiket train balik ipoh pada hari raya korban.

Exam final semester 2 pula diadakan 31 oktober sampai cuti akhir tahun. Lepas buka sekolah tahun hadapan, barulah dapat result. kebetulan saya sibuk sediakan debat sejarah dan agama islam antara kelas, ulbs pidato dan macam-macam lagilah.

Tiada ulasan:

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Photobucket