Selamat datang

Powered By Blogger

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

bantahan terhadap INNOCENCE OF MUSLIMS


KETIKA bantahan dan tunjuk perasaan terhadap filem yang menghina Islam serta Nabi Muhammad, Innocence of Muslims, di negara lain begitu ganas sehingga mengorbankan nyawa, bantahan oleh penganut Islam di negara ini lebih tertib dan lebih terkawal.

Ini jelas dilihat daripada perhimpunan di dua buah lokasi di ibu negara semalam yang lebih merupakan perhimpunan aman. Namun ini bukan bermakna Malaysia dan umat Islam di negara ini bersikap lembut dalam menghadapi isu filem berkenaan, juga isu penyiaran karikatur menghina Nabi Muhammad dalam sebuah majalah Perancis.

Kehadiran 10,000 orang menyertai perhimpunan semalam membuktikan keutuhan dan perpaduan umat Islam negara ini dalam menyampaikan mesej jelas bahawa kita tidak bertolak ansur dengan perbuatan biadab menghina agama Islam dan Nabi Muhammad.

Apa yang membanggakan, kesepakatan terserlah dalam bantahan ini apabila umat Islam sekalipun berlainan fahaman politik, serta Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO), bersama-sama turun padang meluahkan bantahan.

Pergerakan Pemuda UMNO serta beberapa NGO mengadakan perhimpunan di Masjid Kampung Baru, sementara Pemuda Pas mengadakan perhimpunan di hadapan Kedutaan Amerika Syarikat di Jalan Tun Razak.

Kesepakatan ini begitu signifikan kerana dalam mempertahankan kesucian Islam tidak harus ada benteng politik.

Diharapkan dalam apa juga isu lain yang menggugat Islam, UMNO dan Pas akan terus bersatu dan berjuang bersama dalam satu suara.

Tiada ulasan:

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Photobucket