Selamat datang

Powered By Blogger

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Perkembangan di PERMATApintar

Assalamualaikum wbt.
Saya minta maaf kerana hampir 2 bulan tidak post artikel mahupun cerita. Baiklah kita pergi cerita mengenai perkembangan saya di sini sebelum saya meneruskan post artikel ini.

1. Saya sebenarnya baru tamat exam final semester 1 (pertengahan tahun), iaitu exam biologi. Boleh saya katakan kalau kalau percaya bahawa kertas 2 fizik, kimia dan biologi lebih senang daripada kertas 3 dan 1.

2. Doakan saya semoga mendapt target yang saya inginkan.

3. Pada minggu lepas, saya jatuh di tepi longkang(atas simen) semasa mengangkat kain dengan berselipar jepun. Seperti anda belajar konsep 'impulsive force' , tangan saya terhantuk kuat jadi siku saya berdarah dan calar teruk. Semasa itu sakit yang amat sangat. Musibah telah menimpa. Keesokannya, saya dibawa ke klinik luar UKM oleh seorang abang di situ (budak universiti). Selepas makan ubat tahan sakit, dengan izin Allah swt, akhirnya malam itu luka pada siku saya terus sembuh. Allahamdulillah!!!!!! Oleh sebab itu, saya dapat membuat kerja tanpa berasa sakit lagi.

4. 30 April lepas ada hari sukan di stadium universiti. Kawad formation menang nombor 3, lepas itu, rumah kami (topaz-kuning) nombor 3 juga. Sebelum hari sukan, ada latihan kawad bahkan larian. Kawad formation ini apabila berada di satu tempat, buat formation. Rumah kami bertemakan kesultanan melayu. Saya memegang sepanduk dengan berpakaian sultan. Larian saya dapat......................(rahsia) tetapi menang. Acara.............(rahsia). Foto saya ada di facebook saya:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.453207168027081.125379.100000134042778&type=3

5. 23-25 mei ini, BSMM ada buat perkhemahan di hutan pendidikan ukm. Nanti saya cerita kemudian. Saya ingatkan di Hulu Langat, Selangor namun malangnya tiada bas.

6. Doakan untuk team saya untuk larian ekiden di putrajaya international. Ini adalah larian berganti-ganti 15 km dan setiap pelari berlari 3 km. Ia berlangsung pada 2 7 MEI 2012 (Ahad). Hari Isnin baru balik rumah. Sekarang ini sedang busy buat assignment dokumentari sejarah. Artikel saya post selepas Maghrib kerana sekarang saya berlatih larian dulu..........

Tiada ulasan:

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Photobucket