Selamat datang

Powered By Blogger

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

MRT miliki ciri mesra alam

PERBINCANGAN hangat yang sedang diperkatakan tentang projek MRT Lembah Klang bukanlah sesuatu yang mengejutkan kerana projek ini merupakan projek prasarana yang terbesar bagi Malaysia sehingga kini.
Sekurang-kurangnya semua orang bersetuju bahawa MRT akan memberi sumbangan besar ke arah mengurangkan kesesakan lalu lintas di kawasan bandar dan membolehkan kita semua bergerak dari satu tempat ke tempat yang lain dengan cepat tanpa menambah kepada pencemaran alam sekitar.
Kita tidak boleh terus berdegil dan enggan ke tempat kerja tanpa menggunakan kereta persendirian. Sekiranya amalan ini diteruskan, kita akan menghadapi kesesakan trafik, pengeluaran asap ekzos kereta berlebihan dan kesukaran mencari tempat meletak kenderaan.
Tabiat buruk kita membawa kepada lebih banyak pokok ditebang untuk membina jalan raya dan tempat meletak kereta. Kawasan-kawasan ini sepatutnya dijadikan taman dan ditanam dengan pokok-pokok.
Saya menyeru rakyat Malaysia agar memikirkan masa depan negara kita dan mencari jalan untuk menggunakan sumber yang kita miliki dengan lebih efisien.
Minyak merupakan sumber yang tidak boleh diperbaharui dan semakin kehabisan. Sistem MRT menggunakan tenaga elektrik yang dijana daripada sumber boleh diperbaharui seperti tenaga air dan angin.
Penghasilan tenaga ini juga tidak mencemarkan alam sekitar dan mesra alam. MRT adalah demi kebaikan masa depan kita semua.

Tiada ulasan:

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Photobucket