Selamat datang

Powered By Blogger

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

IRINGI KENAIKAN HARGA DENGAN PENGUATKUASAAN


KENAIKAN 5 sen seliter bagi minyak mungkin boleh diterima rakyat walaupun kerajaan tetap membandingkan harga minyak negara ini yang masih rendah berbanding di negara lain. Cuma kita berharap bolehkah kerajaan terutamanya Kementerian Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan memastikan tiada kenaikan harga yang melampau serta seterusnya melakukan pemantauan dan penguatkuasaan yang lebih kerap terhadap peniaga-peniaga yang menaikkan harga sesuka hati.

Keadaan ini pasti akan berlaku lebih-lebih lagi pada bulan Ramadan dan perayaan yang akan tiba tidak lama lagi. Sebagai contoh, jika dahulu harga kuih dijual tiga ketul RM1.20, selepas ini tidak mustahil jika tiga ketul naik sehingga RM1.40 atau lebih. Kerana itulah rakyat mengharapkan pemantauan lebih ketat daripada pihak berkuasa agar kenaikan ini tidak memberi beban berganda kepada rakyat terutamanya pengguna.

Tiada ulasan:

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Photobucket