Selamat datang

Powered By Blogger

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

H1N1 & daging babi

Kini kita mendapati sdh 62 kes di ngra kita yg terjngkiti olh H1N1. 5 kes tmptn dan 57 kes yg bru plg dri luar ngra trutma Australia. Kita bmbg apbla H1N1 pd prngkt 6/7, skolh akn ditutup dan sma ekonomi akn trjejas lalu bagimana dngan ngra kita? Psti dunia akn fana bgikn hri kiamat sdh mlanda dunia yg smntra.

Mri kita rngkn, mngpa H1N1 bjngkt ke slrh dunia?
Lhltlah betapa rmi di dunia ini mkn mknn produk berasaskan daging babi. Kta mmg tdk sdr ttpi kita yg tdk mhu mngthui apa yg trsrt sbliknya? Allah tlh mlrg umt islam supaya jngn mkn yg hrm trmsk daging babi. Nmn, kta tidk pduli! Sbgi blsan, Dia tlh mnrnkn bncna yg terbsr stkt ini iaitu H1N1. Ada yg tidk mngrnya! Olh itu, inilah blsnnya?

Sy sbgi umt islm ingn mnyru supaya brmuhasbh dri dngn prbtn kta dan brtaubatlh! HNTIKN mkn berasaskn produk daging babi.
Antara cra utk hntikn prbutn ini:
1.Mri kta boikot produk Yahudi dan China yg bnyk mmbt mkan berasaskan dging babi.
2.Jngn kta hnya nmpk logo HALAL trs bli ttpi hrs mlht adakah logo HALAL adlh tepat?
Jka kta mngmlkan cra ini,Insya-Allah, H1N1 akn brakhir!
Rngkn!

PRODUK YANG DIPERBUAT DRI DAGING BABI:
1.Maggi
2.Walls
3.Ubat sarung kapsul
4.McDonalds
5.KFC
6.Coca-cola

Itu sja.

Tiada ulasan:

Carian pintas artikel blog ini

Blog lain

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Photobucket